lauantai 6. kesäkuuta 2015

Sinä riität.

Olen kuluneen kevään aikana pohtinut paljon "riittämisen" käsitettä ja tunnetta. Vaikuttaa siltä, että joko jokin ulkoinen paine tai sisäinen tunne saa ihmisen kuvittelemaan, että hänen tulisi yksilönä olla jotakin erikoista, yli-inhimillistä, mahtavaa ja tajunnan räjäyttävää - jotakin muuta mitä hän on. Miksi usein välttelemme näyttävämme toisille sitä mitä olemme, peläten, että se mitä toiset näkevät ei jotenkin riitä kun tosiasiassa toinen ihminen syvällä sisimmässään toivoo aidosti kohtaavansa ja näkevänsä sinut? 

On tärkeää suojata minäänsä ulkoisilta "uhilta" ja mahdollisilta hyväksikäyttäjiltä, joten en kehoita sinisilmäiseen toimintaan. On realistista ymmärtää, että kaikki ihmiset eivät tahdo sinulle aina hyvää. Itsensä varjelu on tervettä ja tarpeellista, mutta se ei estä sinua olemasta oma itsesi. Mitä enemmän olet oma itsesi ja tunnet yhteyttä itseesi, sitä vahvempi on yhteytesi muihin ihmisiin. Sitä aidommaksi yhteytesi muihin muodostuu. 

Kohdatessani ihmisiä, pyrin aina näkemään ihmiseen asti. Ulkonäkö, etninen alkuperä, ikä, sukupuoli tai pukeutumistyyli ei merkitse minulle mitään. Luokittelu ja erojenteko on meille ihmisille luontaista, sillä aivomme rakastavat jäsentää asioita. Pidämme kontrollin ja tietämisen tunteista. Omaa elämäämme helpottaa se, että hahmotamme keitä olemme, missä elämme ja millainen meidän maailmamme on. Jokaisella meillä onkin vapaus ja oikeus elää omaksi tuntemallaan tavalla, mutta on tärkeää, ettemme lajittele itseämme meihin, teihin ja heihin. Mielestäni luokittelu kaventaa hengitystilaamme. 

Vaikka hyppäsinkin riittämisen teemasta luokittelemisen maailmaan, pointtini on, että sinä "riität" ihmisenä. Ainut mitä maailma tarvitsee ja mitä sinä tarvitset sinulta on, että olet sinä. Se on parasta, mitä sinulle voi tapahtua ja sitä kautta myös ympäristösi kiittää. Rakasta itseäsi, huolehdi arvokkaasta sinusta ja pyri näkemään toiseen ihmiseen asti. On huomattava, että asiat ja ihmiset ovat useimmiten jotain muuta kuin mitä tulkintamme meille kertoo. Kun pystyt ohittamaan opitun tulkintasi hetkeksi tilanteissa, joissa sitä ei tarvita, saatat löytää jotain sellaista, mitä mielesi ei ole kyennyt edes kuvittelemaan. Todellisuuden. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti